Marco Mezquida i Manel Fortià al Jamboree, 24 de maig de 2016.

Doncs això és el que vaig posar al Facebook el dia després...

Molt bon dia a tothom, dia de programa Jazz Club de Nit, del projecte mensual dels Monographic Trio a 23 Robadors i posterior jam, de la Jam del JazzSi Equip Taller de Músics, de la jam de Sant Cugat al bar Dr. Llangardaix o sigui Dr. Lagarto organitzada pels amics de Jazzenviu (Guillem Jubany i amics), dels concerts al Campari Milano, Jamboree amb la Robin Mickelle, etc, etc...encara però amb les sensacions del concert que van fer Marco Mezquida i Manel Fortià en un Jamboree no massa ple però amb un públic respectuós i silenciós a límits insospitats. Se'm farà difícil poder expressar tot el munt d'impressions, visuals, sonores i presencials que vam poder viure els privilegiats que ens hi vam trobar, tot i que ho intentaré. De fet vaig arribar al bis del primer passe, després d'una "excursió" a les terres de la Patum (per cert Berguedans.....bona Patum). Els ritmes d'aquell tema eren africans, i les incursions del Marco sobre les cordes del piano i platerets eren constants, a la vegada que el Manel també utilitzava el seu contrabaix com a estri percussiu. A la sala, més plena que en el segon passe, el silenci era total i l'expectació del públic assistent igualment impressionant, tot i considerant que ja portaven una hora llarga escoltant-los! 
Després de fer per la vida amb el David hi vam tornar on ja vam veure que seríem poquets. Si al primer passe hi havia el Joan Cortès i el Dani Álvarez amb les càmeres al coll, en el segon ens hi vam trobar al Roberto Domínguez xerrant amb el Manu Dimango, el qual ja havia fet o estava en procés de fer la seva particular manugrafia de les sessions i sembla que el Josep Tomàs hi va ser en els dos passes, amb la càmera i enregistrant-ho amb la màxima qualitat tot i capturant el so des de la taula manegada per l'Alex Monsoliu, el qual va fer que els dos instruments sonessin a la perfecció.

Van començar el segon passe amb el tema "Velas", en castellà, o sigui "Espelmes", en català. En acabar-lo, Marco va fer un comentari tot i dient que la primera vegada que el va tocar, (amb el Gonzalo del Val Trio) va ser a....."Can....Tuset", o sigui a la Sala Xica del Jazz Club La Vicentina, tot un honor per a nosaltres...gràcies Marco. Els temes posteriors varen anar des d'un de Bach (ja sé que no és un "tema" però és que no recordo quina composició del geni van tocar) fins un de típic de Colòmbia a ritme de "Pasillo"..? Entremig el tema que dóna títol a l'àlbum que presentaven, "My old flame", iniciat amb una llarga i meravellosa "intro" de Marco al piano per després iniciar el tema. Una cosa similar va passar amb el tema folklòric colombià, on la llarga introducció la van fer els dos músics a base de percussions diverses. Marco va estar immens, com sempre, al piano i "elements penjats" mentre que menció especial es mereix el Manel, el qual i amb l'arc a la mà va obtenir tot un seguit d'inversemblants sons i percussions, fen ell mateix també uns magnífics solos. En fi, que va ser una delícia per als sentits, tots els que hi van participar. Al final, en Manu em va ensenyar la seva particular impressió manugrafiada, i en voler-la capturar amb el mòbil, el molt bandarra m'ho va impedir...he. En Pere Pons també s'hi va quedar fins el final, i tot i comentant-ho amb ell, s'hi hauria quedat també al "tercer passe" si l'haguessin fet...i nosaltres també ho hauríem fet. Voilà.
Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada