WTF al Jamboree amb Guillermo Calliero i Pop melodys by Jazz players a la Sala Fènix, 14 de desembre de 2015

Doncs aquest dilluns va ser força complet passejant-nos amb el Joan Recolons des de la WTF del Jamboree fins la Sala Fènix. Primer vam poder gaudir força a la WTF organitzada per l'Aurelio Santos, aquests dies en un descans forçat per una lesió d'esport. Guillermo Calliero Quartet al complet, amb ell mateix a la trompeta, Fede Mazzanti, piano; Martín Lapoertilla, baix elèctric i Nicolás Correa, bateria, i amb tot un seguit de temes coneguts i no tant repassant l'"American Book of Music", els meravellosos estàndards. 


Normalment porto el "Zoom H4" amb mi, com a sempitern company de fatigues i ves per on que aquest dia no el vaig dur. Coses que passen i que després lamento i aquest va ser el cas pel fet d'assabentar-me a mida que passava el concert que estàvem escoltant temes nous en el repertori d'aquest gran músic argentí. El mateix Martín m'ho va preguntar (si ho havia enregistrat) per veure de poder escoltar els temes nous. Hi vam estar quasi tot el seu concert i vam marxar quan el primer convidat a la Jam va ser el cada vegada més magnífic Claudio Marrero.



 A córrer cuita vam anar de cap a la Sala Fènix a gaudir amb la proposta d'endevinar els temes pop passats pel sedàs del Jazz. Allà ja ens esperaven el Carlos Sampietro i el David Carreras. Els músics encarregats de fornir el projecte n'eren uns quants encapçalats per la veu de la Imma Gomes, els dos vents, Melisa Bertossi i Toni Pola, saxo tenor; Tomàs Fosch, piano; Oriol Roca, baix elèctric; Olivier Jambois, guitarra i Joao Viera, bateria. Una proposta divertida per la originalitat d'escoltar temes diversos del món de pop, les seves melodies però en clau de jazz les improvisacions. Moments en els quals entens encara més i comprens el perquè de tot plegat. Amb això vull referir-me a la qualitat i imaginació en les improvisacions de tots els músics, moments en els quals coneixes músics dels quals no en sabies gaire com el jove Olvier Jambois, músic format al Conservatori del Liceu com el mateix Joao Vieira



Una vegada més, les propostes que ens venen de l'altre cantó de la Rambla del Raval són plenes d'originalitat i creativitat, no endebades aquest local és un punt de reunió de diferents propostes artístiques, musicals, teatrals, gràfiques i de diverses disciplines. No us oblideu d'aquest espai al Raval al carrer de la Riereta tot just venint per Sant Pau. D'altres músics hi van participar cantant alguns temes i en cadascun dels temes encertats per gent del públic, es van lliurar una mena de "premis" tot i reconeixent l'afició musical de la penya i la seva presència. Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada