Martín Léiton Big Band, "Assaig-Concert" a 23 Robadors i Jam del Raval a Sala Fènix, 30 de novembre de 2015

Doncs així va ser que de les moltes opcions que teníem aquest dilluns, vam decidir anar a la Cova de l'altre cantó de Les Rambles, a 23 Robadors. Només veure la llista de músics que ja va vam decidir anar-hi, a banda de saber quines està "tramant" l'estimat contrabaixista canari. Una línia de saxos amb Santi del Rubia, tenor; Marcel·lí Bayer, alto; Guim García, alto; Gabriel Amargant, tenor i Joan Chamorro, barítonLeo Torres, Pep Garau, Òscar Latorre Cascante, Ivan Gonzalez, trompetes; Dario Garcia, Joan Codina Cusó, Rita Payés, Vicent Pérez: trombons i la secció rítmica amb Ramon Prats, Bateria; Toni Saigi Martinez: Piano i Martín Leiton: Contrabaix,l direcció i composicions.

Doncs s'ha de dir que hi vam anar d'hora ben d'hora quan encara feien els assajos sense gens de públic que va ser quan vaig fer la primera fotografia, la més propera i amb tots els músics concentrats menys el Pol que mirà a qui feia la foto amb cara de concentrat.

Mica a mica va anar arribant el personal encuriosit per escoltar la nova proposta del músic canari a la vegada que poder gaudir escoltant aquests mestres dels vents, tecles, percussions i cordes, fregades o no.
Ja Martín ens va advertir en el mateix moment de començar que intentarien fer els temes sencers i seguits, sense interrupcions, però que si això passava que no ens espantéssim, que això també entrava en el guió. Vaig enregistrar la primera part, mentre assajaven i la del presumible concert, i més aviat assaig-concert, però ai, coses que passen, i és que se'm va parar el Zoom H4 en plena gravació, per la qual cosa he de dir que el fitxer va quedar corrupte. Penso però que hi deu haver alguna manera d'editar-lo, (digitalment) a fi efecte de tancar-lo correctament per després poder escoltar lo anterior. En fi, deixem-ho per perdut i centrem-nos en el tros dels assajos que serà el que penjaré al blog, quan tingui una estona.

D'entrada costa molt valorar ara la música que vam escoltar aquest dilluns, però s'ha de dir que hi va haver moments molt brillants i sorprenents a la vegada que d'altres temes on el contingut rítmic era força impressionant pels seus difícils canvis, o així ho vaig entendre jo. El resum és que haurem d'estar a l'aguait del proper assaig-concert, si el fan en obert i sinó estar pendents de la presentació d'aquest treball de Big Band del Martín Léiton.

Encara vam tenir temps d'anar a la Velvet Raval Jam Session que organitzen els amics de la Sala Fènix amb la Jolanda Marrone i amics al capdavant d'aquest espai on les arts en general hi tenen cabuda. La jam dels dilluns la coordina el gran bateria portuguès Joao Vieira i a la d'aquest dilluns, Jam i no concert, hi vam poder veure joves cracs com el Fèlix Rossy, trompeta; Jaume Ferrer, saxo tenor; Juan Pastor, contrabaix i d'altres joves al piano i violí, la majoria estudiants del Conservatori del Liceu, a la vegada que primeres espasses com la magnífica saxofonista argentina, de Santa Fé, Melissa Bertosi, i el també argentí pianista i compositor Mariano Camarassa. N'hi va haver més, però aquests són els que ara mateix recordo i ja em perdonaran els altres.
Miquel Tuset i Mallol

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada