Dilluns a l'altre cantó de les Rambles....Enrique Oliver & Friends a 23 Robadors i la Jam de la Sala Fènix.

Enrique, Carlos i Jaume

23 Robadors primer i Sala Fènix després..amb Enrique Oliver, Jaume Llombart, Dee Jay Foster, Carlos Falanga i amb convidats il.lustres com el Marco Mezquida, Fèlix Félix Rossy i Roger Mas..això a Robadors amb el Marco i Roger tocant a quatre mans, cosa inèdita....mentre que a la Sala Fènix i ja a la jam..Joao Vieira, Nicolás Cristancho, Matías Huck, Jorge de la Rocha, Melisa Bertosi, Joel Moreno, Rodrigo G Pahlen, Mary, Carlos Sagin i alguns més...avui, un altre dilluns a l'altre cantó de les Rambles, Raval autèntic....yeah..i amb els dos àudios nregistrats, he. 

Dee Jay, Carlos, Enrique i Jaume
Al 23 Robadors hi vaig anar el dilluns, tot i que quasi sempre vaig a les WTF del Jamboree, aquest dilluns no em volia perdre la formació extraordinària que hi havia d'actuar. El motiu, el fet d'estar entre nosaltres l'Enrique Oliver, saxo tenor malagueny que havia vingut amb el seu amic Ernesto Aurignac a la presentació de l'UNO a la Nova Jazz Cava. L'Enrique, de la mà del Dee Jay Foster, va estar acompanyat del Jaume Llombart, guitarra i Carlos Falanga, bateria. Aquest magnific quartet va tocar bàsicament un repertori d'estàndards però interpretats a la manera actual d'improvisar, amb cadascun d'ells al màxim nivell. 

Dee Jay, Fèlix i Carlos
La comunió entre aquests músics és total, i podem incidir en el trio Dee Jay, Enrique i Jaume, inserits en la gran orquestra de l'Ernesto, a més a més de tocar sovint força vegades tant a les estades anteriors de l'Enrique a Begues, com les actuacions que fan plegats per les terres del sud. Carlos Falanga, és actualment un dels bateries amb més projectes, propis i aliens, formant part de trios emblemàtics com el del Juan Pablo Balcázar i el del Marco Mezquida.

Aquesta formació a quartet va estar-se quasi una hora tocant junts fins el moment que en Dee Jay va convidar als amics presents a la petita cova del carrer Robadors. El primer en pujar va ser el Marco Mezquida, apuntant-si ràpidament el Fèlix Rossy, jove gran trompetista també de Begues qua ha crescut, personalment i musicalment envoltat de Foster, Llombart ielmateix Enrique. Roger Mas també va estar convidat a tocar el piano, i fins i tot ho va fer a quatre mans amb el Marco, essent aquesta la primera ocasió en la qual l'han compartit, m'atreviria a dir.

Carlos, Marco, Roger i Jaume
Els temes que van tocar varen ser diversos, i en alguns dels casos varen començar amb un i varen acabar amb un altre d'harmonies o tonalitats similars i/o iguals com el tercer que van tocar, "Lush Life" seguida de "Chelsea Bridge". "Pure Imagination" en el quart i després temes amb força tempo, un tema de Gerswin del "American in Paris", i un Blues amb el Marco. Després va ser el torn del Roger  i van acabar fent un Rh&Ch amb els dos pianistes tocant junts el piano i la resta de músics. Una gran tarda-nit amb uns músics extraordinaris que em va deixar un magnífic regust d'orella i amb ganes de continuar la jornada musical, motiu pel qual me'n vaig anar a La Sala Fènix a veure si podia escoltar una bona estona de la seva Jam Session.






Joel, Nicolas, Rodrigo, Jorge i Martin
Allà hi vaig arribar tot just abans d'escoltar el "Softly in the morning sunrise" i amb temps suficient per muntar la paradeta i enregistrar fins el final. Nicolas Cristancho presentava el seu disc i això és el que van fer la primera part, tot i ser-hi ell encara assegut al piano en aquest preciós tema. També hi havia el Joel Moreno, guitarra; Rodrigo G. Pahlen, harmònica i piano; Jorge de la Rocha, contrabaix; Martin Huck, bateria; Melisa Bertossi, saxo soprano, considerant que l'ànima matter d'aquestes sessions és el sempre amable bateria Joao Vieira. Després d'aquest magnífic tema amb el Rodrigo a l'harmònica, Mary, cantant d'origen anglosaxó, va cantar el "I remember you" de manera molt delicada. "All blues" va seguir amb la mateixa formació i encara van tenir temps de fer el "My Romance" ara amb el Joao a la bateria i el Carlos Sagin al piano.

Joel, Rodrigo, Mary, Jorge, Melissa i Martin
La Sala Fènix s'està consolidant com un espai polivalent amb exposicions permanents d'arts diverses, i moltes altres activitats culturals, a banda de les estrictament musicals com per exemple les dels dilluns, tot i que també fan actuacions d'altres dies de la setmana a vegades de manera puntual. Ho porten uns quants tot i que jo estic encantat amb el magnífic tracte que rebo, jo i tothom, de part de la Jolanda Marrone. Gràcies a les seves bones maneres i simpatia, se que sempre em trobaré ben rebut i tractat. Em consta però que la resta de companys, nois i noies, són igualment així d'eixerits.

Miquel Tuset i Mallol.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada